Sobre mi

Castellano / English

Adela Farré (Terrassa, 1961). Vaig iniciar la meva trajectòria professional treballant com a periodista a diversos mitjans de comunicació (Diari de Barcelona, El Correo Catalán, El Noticiero Universal, delegació a Catalunya del diari ABC de Madrid…). Posteriorment, vaig ocupar els càrrecs de cap de premsa i cap del gabinet del director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (1989-1994).

Entre 1995 i 2006 vaig ser responsable del Gabinet de Premsa d’Intermón Oxfam, una de les grans ONG del nostre país. L’exercici del “periodisme solidari” em va donar l’oportunitat de conèixer directament la dura realitat de països com Marroc, Tanzània, Moçambic, Brasil, Perú o Equador, entre d’altres.

Després d’un any treballant com a directora de comunicació en l’àmbit de l’empresa privada i com a consultora de comunicació per a organitzacions del “tercer sector”, em vaig reincorporar a Intermón Oxfam com a responsable de l’Àrea d’Identitat i Imatge de l’organització (2007-2009).

Durant 5 anys (2009-2015) vaig ser la Directora de Comunicació i Relacions Institucionals de Biocat, organització creada per coordinar i promoure el sector de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya, i he estat redactora i directora del seu informe biennal, una referència en el sector biotec (vegeu la secció de Publicacions).

Des del febrer de 2015 fins a l’abril de 2016 vaig ser Directora de Comunicació, Màrqueting i Promoció del Parc Científic de Barcelona (PCB).

El 2016 vaig crear la consultora de comunicació BIOBIZ Strategy & Communications, que continuo dirigint. Entre setembre de 2019 i febrer de 2022, he estat la Directora de Comunicació i Marca del Barcelona Institute of Science and Tecnology (BIST). Ara, cent per cent dedicada al meu projecte BIOBIZ S&C, segueixo col·laborant com a consultora independent amb el BIST, entre moltes altres entitats d’R+I.