Esquitxos de llum en la nit

Escric mirant com el perfil nevat de les muntanyes va enfosquint-se fins que tot és una massa negra, perfilada per la llunyana llum del sol que s’apaga i puntejada pels esquitxos daurats de les llums dels pobles que jeuen a la seva falda.

D’aquí a poca estona, la llum blanquinosa que dibuixa la carena s’apagarà del tot i el blau grisós del cel esdevindrà negre i s’omplirà dels esquitxos argentats dels estels.

Les llums que titil·legen davant meu em fan pensar en l’esperit de les festes que ja s’acaben. Un temps que sempre se’m fa estrany, en precari equilibri entre un consumisme desbocat i la mística de l’amor fratern, el retrobament i la solidaritat.

La societat (i l’economia) en què vivim ens impulsen a gastar amb un grau més o menys gran de desmesura, però sentim la necessitat real de compartir, de celebrar la vida amb els que ens són propers —familiars i amics— perquè necessitem sentir-nos part d’alguna cosa més gran que nosaltres, de ser part d’una comunitat.

Pensava que aquests dies a la muntanya (Pallars, com no?) escriuria molt, però en realitat els dies se’m fan molt curts entre la neu (amb alguna que altra aterrissada, perquè sóc una esquiadora penosa, però que es diverteix prou), els desplaçaments logístics i turístics, i la intendència (que amb dos adolescents, sempre li toca a la mare). M’he dedicat més a la lectura i a meditar sobre alguns projectes de futur que tinc entre mans.

2015 se’m presenta davant com un temps de canvis. Els diaris van plens dels que alguns ens prometen. Uns planegen culminar el procés fa temps iniciat; d’altres, amb un “look” que recorda les esquerres universitàries que van fer la transició, parlen de regenerar un sistema polític ineficaç, socialment injust i, ben sovint, corrupte —però els flaqueja el discurs en temes complexos, com l’estructura de l’Estat. Jo, tanmateix, pensava en canvis més personals, encara per acabar de definir, però que afectaran la meva quotidianitat.

Les idees titil·legen davant meu com les llums del poblet pirinenc. Material per a properes entrades.

One thought on “Esquitxos de llum en la nit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s