Busco casa (i una nova vida) per al meu cavall

Els que llegiu aquest blog ja sabeu que el meu cavall, el Whisky, va patir una lesió a mitjans 2012 de la que ens pensàvem que no es podria recuperar (Males notícies), però a la que va sobreposar-se amb un treball lent i sense presses (Perseverança). Malauradament, les articulacions del meu cavall són febles i, amb el pas del temps i l’exercici, han tornat els problemes. No és una lesió mal curada, sinó una manca de cartílag que es va agreujant i, per això, no hi ha cap altra opció que retirar-lo definitivament de la vida esportiva. Està sa i segueix tenint el millor caràcter del món, però no se’l pot muntar.

Whisky_12042014
Whisky (12-4-14)

Seria, tanmateix, un gran company per un altre cavall que visqués sol —els cavalls necessiten estar en grup— o podria fer un gran paper en un centre d’equinoteràpia, on pogués estar en contacte amb persones, que li encanta, però on no hagués de fer gaire exercici (com a molt algun passeig al pas portat de la corda).

Així que li estem buscant casa. El Whisky té 13 anys i, per tant, n’hi queden ben bé 11 o 12 de vida, i el que ens preocupa és trobar-li un lloc on pugui passar tot aquest llarg temps, estimat i sense que se li exigeixi una feina que, malauradament, ja no pot fer. Si jo tingués la casa al camp que sempre he somniat, amb terreny per fer-li un paddock on pogués viure feliç, no tindria cap dubte a quedar-me’l, encara que no el pogués muntar, però l’hípica on viu ara no és adient per a un cavall en la seva situació. El box ampli on s’allotja i la petita pista on, a mode de paddock, el deixem anar unes hores cada matí estan bé per a un cavall que fa exercici intens amb regularitat, però no per un al qual no podem ni donar-li corda.

Així que, ja ho sabeu, si coneixeu alguna persona o entitat que cregueu que pot estar interessada en acollir el Whisky, no dubteu a dir-m’ho. Té les vacunes al dia i els papers en regla i com mostra la fotografia, feta ahir al matí, té un aspecte immillorable.

5 thoughts on “Busco casa (i una nova vida) per al meu cavall

 1. Toni, gràcies per l’oferiment, però ja li he trobat residència al ‘Whisky’, en una hípica on ajuden a recuperar-se a cavalls amb problemes com ell, i on pot estar amb altres cavalls, a la muntanya. Tenir cura d’un cavall, si no n’has tingut mai cap abans, no és senzill: són animals molt espantadissos i, alhora, molt forts. No els pots guanyar, però els pots convèncer, i per això entendre’n la psicologia és clau. Si t’agraden, segur que en trobaràs algun altre que puguis tenir amb tu. Gràcies, de nou, en qualsevol cas.
  Adela

 2. Hola Adela.
  encara el tens aquest cavall?.
  jo no hi entenc de cavalls, ni tant sols hi he pujat mai, però m’agraden i com que visc en una casa de pagès a tocar del bosc, he pensat que aquest cavall i jo ens podríem fer un favor mutu: ell pastura pel bosc a costat de casa (no podria córrer perquè és bosc i no camp obert) i per tant es menja el sotabosc prevenint així incendis forestals i jo en tinc cura (i els meus nets també).
  El problema és que a casa no n’hi ha cap altre de cavall !.
  Toni

 3. Hola Adela,

  De tant en tant em llegeixo els teus escrits imprescindibles, són unes bones lectures breus que fan pensar en temes inesperats. De vegades més i de vegades menys en sintonia amb el què em ronda a mi pel cap…

  Escric perquè he llegit el post del cavall, i he pensat en una protectora de cavalls que un amic meu va començar al pallars. Es diu la xàquima, et poso l’enllaç per si t’interessa i els vols contactar. http://laxaquima.com/

  que vagi bé!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s