Una bosseta de confits i una copa de cava. Així vam cloure el bateig de la Sala d’Actes —des d’ara, Sala Joaquim Cardellach— i la Sala d’Exposicions —ara Sala Salvador Alavedra— d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, que vam celebrar ahir, dissabte de Festa Major, a la tarda.

Vaig tenir el plaer de ser l’encarregada de glossar les figures d’Alavedra i Cardellach, dos estimadíssims ex presidents que ens van deixar: el Salvador ara fa un any; el Quim, el 2002, prematurament. Diverses persones m’han demanat si podien tenir còpia del text que vaig llegir. Aquí sota us deixo sengles enllaços al text íntegre de la glossa i a les estrofes inèdites de La poma —himne no oficial de la Penya del Ximples— que vam cantar tots els assistents, després d’una excelsa interpretació de la lletra de sempre.


Descarrega >>

Recordant Salvador Alavedra i Joaquim Cardellach

Estrofes inèdites de La poma


L’acte va ser entranyable i va comptar amb la participació de les diferents seccions de l’entitat. Va obrir el foc un quartet del Club de Jazz —amb els històrics Josep M. Farràs i Adrià Font—; el Grup de Teatre va interpretar un sketch de L’inspector, de Gògol-Porcel; el Cor Montserrat [a la foto] va cantar dues de les peces preferides d’en Quim Cardellach; la secció de Literatura va recordar amb un poema de Iu Pons el mecenatge d’artistes locals que va fer Salvador Alavedra. L’escultor i pintor Albert Novellon —vicepresident de l’entitat— va exercir de mestre de cerimònies i de rapsoda, i el president, Jordi Chueca, i la primera Tinent d’Alcalde, Rosa M. Ribera, es van encarregar de posar la píndola oficial.

Vam riure, ens vam emocionar una miqueta… i vam suar molt!!! Bé, ara que les sales ja tenen nom, toca posar-hi l’aire condicionat. Ja sabeu: es busquen mecenes. No us talleu!

cmyciacw8aao9j_.jpg
El Cor Montserrat al bateig de les sales Joaquim Cardellach i Salvador Alavedra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s